dimarts, 29 d’abril del 2014

Una etapa per estar-ne orgullós

Han passat moltes coses des del darrer cop que vaig escriure en aquest bloc, concretament fa quatre mesos que no em parava a escriure algunes línies... De tots aquests fets, podríem dir que els més importants han succeït fa ben poc. En primer lloc, en Bojan ha pogut sumar un títol més en el seu palmarès; el títol de l'Eredivisie que, per quart any consecutiu, ha guanyat l'Ajax de Frank de Boer. Va ser aquest passat diumenge quan els jugadors ajacied van aixecar el trofeu del campionat de la regularitat després de jugar al camp de l'Heracles. Me'n alegro molt per ell, ha fet una temporada bastant positiva a Holanda havent de superar alguns obstacles, el pitjor de tots, la lesió que el va apartar durant dos mesos dels terrenys de joc a la primera volta. Després d'aquest cop dur va retornar fort i amb ganes de guanyar-se un lloc a l'equip, lloc que va aconseguir fer seu en la majoria d'enfrontaments disputats en les tres competicions. Aquest any, indubtablement, ha estat el millor en quant a minuts jugats des de que va marxar del Barça. Per fi un entrenador li ha brindat la confiança que es mereix i ha sabut apreciar les seves qualitats. Qualitats i talent que els hem pogut gaudir en diverses ocasions aquest any ja que ha sigut anomenat com a millor jugador del partit varis cops i la majoria d'aquests no ha anotat cap gol. Aquesta última dada s'ha de destacar, perquè encara hi ha molts que només el valoren pel gol però és obvi que en Bojan té molt de futbol en les seves botes i no tant sols és capaç d'aportar el mer fet de ficar una pilota dins la xarxa. Està clar que els qui encara el jutgen únicament pel nombre de gols que ha fet en una temporada, no han seguit la progressió que ha fet en aquests darrers anys.



Tornant a la celebració del títol de lliga de l'Ajax, un dels gestos més bonics d'aquella tarda per mi no va ser quan el capità de l'Ajax aixecava el trofeu sinó veure que, a uns centímetres al costat, hi havia en Bojan lluint una samarreta amb un 'Va per tu, Tito' escrit... La seva mort ha estat una pèrdua molt gran en el món de l'esport i què millor que dedicar-li un triomf com aquest al que va ser durant tres anys el seu segon entrenador. Detalls emocionants que marquen diferencies i demostren molt. Magnífic.

En motiu tant de la consecució de la lliga holandesa com de la dedicatòria a en Tito, ahir van entrevistar al davanter al programa 'La Graderia' (SER) preguntant-li per aquests temes i altres més com ara, el seu futur. Referent a aquest assumpte en Bojan va dir que és conscient que la seva etapa a l'Ajax ha acabat i que ara ha de prendre una decisió important. Té clar que vol anar a un equip on pugui seguir progressant, per tant, la opció de tornar al Barça quedaria força descartada... Veure'm que és el que passa d'ara en endavant. No negaré que segueixo tenint aquella il·lusió per tornar-lo a veure vestit de blaugrana, però malauradament toca ser realistes i adonar-se que és força complicat un possible retorn. 

Això sí, pot estar ben orgullós de l'etapa a l'Ajax. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada